PostHeaderIcon TÜRKÜ AŞKI ENGEL TANIMIYOR

Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 
Türkü ASK

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bulunan Dengbejler sesleriyle adeta dinleyenleri büyülüyor.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Cuma Akbaş ve 50 yaşındaki Mahmut Aydoğdu Hilvan’ın son dengbejleri olarak gösteriliyor. Ülke genelinde ünlü sesleriyle adından oldukça söz ettiren Şanlıurfa, dengbej dalında da birçok değerli sesi barındırıyor.

MÜZİK AŞKI ENGEL TANIMIYOR

Küçük yaşta geçirdiği hastalık sonrası yürüme yetisini kaybeden Dengbej Cuma Akbaş 14 yaşından itibaren müziğe heves sardı. Müziğe olan aşkıyla hiçbir eğitim almadan bağlama çalmayı öğrenen Akbaş babasının karşı çıkmasıyla müziğe ara verdi. Babasının müzik icra etmenin günah olduğu inancıyla engellemesi üzerine müziğe kısa süreliğine ara veren Cuma Akbaş babasından gizli olarak sanatını icra etmeye başladı. Küçükken geçirdiği hastalık sonucu elinin hareket yetisini de kaybeden Akbaş saz ve bağlama çalarak elinin hareket yetisini tekrardan kazandı. Yaklaşık 35 senedir müziğini icra eden Akbaş işini severek yapıyor.

“DENGBEJLER HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR”

Hak ettiği değeri görmediklerini anlatan Dengbejler Cuma Akbaş ve Mahmut Aydoğdu; “ Biz sanatımı icra ediyoruz fakat hak ettiğimiz değeri görmüyoruz. Büyükşehir belediye başkanı ve Hilvan belediye başkanlarından dengbejlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Büyükşehir belediyesinin sanata önem verdiğini biliyoruz. Umarız dengbejlerede bir gün sahip çıkarlar” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan birçok televizyon kanalından çağrıldıklarını ve çoğuna gittiklerini anlatan Akbaş ve Aydoğdu; “ bizde kendimizi ispatlamak istiyoruz. Kanallar bizi çağırıyor gittiğimiz oluyor fakat maddi durumumuz el vermiyor. Kanallara gidip gelişlerimiz hepsini cebimizden karşılıyoruz. Çıktığımız programlardan para almıyoruz bu da bizi ister istemez etkiliyor” şeklinde konuştular.

 



Tags: Sanliurfa  Türkü  Saz  Baglama  Radyo  Dinle